Over mij

Mijn naam is Barbara Heerschop, in de eerste plaats een moeder van 4 geweldige kinderen. Daarnaast ben ik druk met het verbouwen van mijn huis, een oud pand in het centrum van Groningen. Ik hou van lezen en leren. En ik hou van mensen! Ik word blij als ik iemand een stukje verder kan helpen met mijn kennis en ervaring, daarom ben ik begonnen met mijn eigen praktijk in coaching en therapie. Daarnaast werk ik als arts.

Ik ben coach en therapeut, ik werk procesgericht vanuit de ACT en RFT en combineer verschillende technieken. Zo werk ik ik binnen de coaching met de coach matrix, met opstellingen, visualisaties en simulaties. Daarnaast gebruik ik veel metaforen, werk ik met waarden en acceptatie en mindfulness, vanuit mijn achtergrond binnen de ACT en lichaamsgericht werk. Ik zet perspectiefwisselingen in vanuit de transactionele analyse en de drama- en winnaarsdriehoek, maar ook vanuit mijn ervaring binnen de lichaamsgericht georiƫnteerde psychotherapie. Daar waar nodig kunnen we vanuit de CGT aan de slag met een specifiek protocol. Ik werk naar behoefte met opdrachten in de sessie waar je thuis mee verder kan. Afhankelijk van jouw vraag. Maatwerk gericht op ondersteuning van je eigen proces in toewerken naar verandering en verbetering.

Ik volg het holistisch mensbeeld. Dat je als mens niet los gezien kan worden van de mensen waarmee je een gemeenschap vormt en de samenleving en de omgeving waarin je leeft. Ik werk vanuit de overtuiging dat in iedereen een fundamentele eigen kracht aanwezig is. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen vanuit die kracht, soms met hulp, kan werken aan een beter, prettiger en gelukkiger leven op een manier die bij hem of haar past.

Mijn praktijk bevindt zich op de Damsterkade 9, een gebouw dat ik deel met anderen, maar waar we in de afzondering van een gezellige werkkamer rustig kunnen praten en werken aan jouw coach- of hulpvraag. Ook online-begeleiding, een wandel-coaching of mindfulness-wandeling door de stad of het park kan onderdeel zijn van de sessie. Daarnaast ga je uiteraard zelf thuis ook aan de slag met de nieuwe dingen die je leert.

Reacties zijn gesloten.